Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Αυγοσαλάτα με ζυμαρικά

31 Μάρτιος, 2023

Μας περίσσεψαν αυγά μετά το τσούγκρισμα στο Πασχαλινό τραπέζι; Μια έξυπνη λύση να φτιάξουμε στο άψε σβήσε μια σαλάτα  με ντομάτα και μαρούλι ή να τα κάνεις γεμιστά με μαγιονέζα, μουστάρδα, άνηθο και κάπαρη! Αν προβληματίζεσαι πως θα τα συνδυάσεις, ανοίγεις το ψυγείο σου, όλο και κάτι θα βρεις για να κάνεις ένα πιάτο όλο νοστιμιά και χρώμα. Τα βραστά αυγά γίνονται μια υπέροχη σαλάτα. Απλή και νόστιμη συνταγή που δεν θέλει πολύ χρόνο και ιδανική για αυτούς που κάνουν διατροφή με πρωτεΐνες.  Μπορούμε να τα σερβίρουμε για πρώτο πιάτο, για κέρασμα, για μπουφέ, για μεζεδάκι. 

 

Υλικά

  • 300 γρ. ζυμαρικά βίδες ή φιογκάκια
  • 8 αυγά βρασμένα
  • 2 καρότα
  • 1 πατάτα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 40 γρ.  αγγουράκι τουρσί
  • 1 κουταλάκι άνηθο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 20ml ελαιόλαδο
  • Aλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό, μεταφέρουμε σε ένα μπόλ.
  2. Για την συνταγή μας τα αυγά θα πρέπει να είναι βρασμένα σφιχτά και να έχουν  κρυώσει εντελώς. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, μεταφέρουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά.
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και κόβουμε σε μικρά καρεδάκια, βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζουμε για 10 λεπτά.  Στην συνέχεια σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Αφού κρυώσουν εντελώς , μεταφέρουμε στο μπολ με τα αυγά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ψιλοκομμένα ,και αλατίζουμε.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε την σαλάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store