Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Βασιλόπιτα με κάστανο

07 Δεκέμβριος, 2025

Υλικά:

  • 5 αυγά
  • 80ml ηλιέλαιο
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 60γρ. βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 1/4κ.γ. κανέλα
  • 250γρ. αλεύρι
  • 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150ml γάλα

Για τη γέμιση:

  • 150γρ. κρέμα κάστανο
  • 1κ.σ. κονιάκ

Για πασπάλισμα:

  • άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Χωρίζουμε τα αυγά σε δύο μπολ, σε ασπράδια και κρόκους. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με μίξερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και την κανέλα και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  4. Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα σε μικρές ποσότητες, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, κυκλικά από κάτω προς τα πάνω.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την κρέμα κάστανου με το κονιάκ.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα, απλώνουμε σε διάφορα σημεία τη γέμιση κάστανου και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 50–55 λεπτά.
  9. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Δεν ξεχνάμε να κρύψουμε το φλουρί!
  10. Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store