Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Βλίτα τσιγαριστά με καπνιστό τυρί

27 Ιούλιος, 2023

Τα βλίτα είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών χόρτων. Το ταπεινό βλίτο, παρά την χαμηλή τιμή και την αφθονία στην οποία το βρίσκουμε, είναι ένας αληθινός θησαυρός. 

Υλικά

  • 1 κιλό  βλίτα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100 γρ. καπνιστό τυρί

Εκτέλεση

  1. Βασικά καθαρίζουμε τα βλίτα από τα κοτσάνια και πλένουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια αφήνουμε να σουρώσουν.
  2. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε τα βλίτα αλατίζουμε και ανακατεύουμε συχνά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα βλίτα.
  4. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε πάνω το καπνιστό τυρί σε φλοίδες ή κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store