Τα βλίτα είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών χόρτων. Το ταπεινό βλίτο, παρά την χαμηλή τιμή και την αφθονία στην οποία το βρίσκουμε, είναι ένας αληθινός θησαυρός.
Υλικά
- 1 κιλό βλίτα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 πρέζα κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 100 γρ. καπνιστό τυρί
Εκτέλεση
- Βασικά καθαρίζουμε τα βλίτα από τα κοτσάνια και πλένουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια αφήνουμε να σουρώσουν.
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε τα βλίτα αλατίζουμε και ανακατεύουμε συχνά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα βλίτα.
- Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε πάνω το καπνιστό τυρί σε φλοίδες ή κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης