Θέλετε ένα κέικ τυριού -γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει η αγγλική ονομασία του γλυκού;
Υλικά
Για την βάση
- 200 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
- 80 γρ. βούτυρο
- Για την κρέμα
- 800 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει όχι όμως να καεί.
- Ρίχνουμε τα μπισκότα σε ένα πολυκόπτη (τύπου multy) και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μία αποσπώμενη βάση και στρώνουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο, μεχρι να παγώσει το βούτυρο.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να αφρατέψει.
- Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
- Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω στο μπισκότο την κρέμα στρώνοντας ομοιόμορφα την επιφάνεια.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει.
- Πριν κόψουμε το cheese cake περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με το γλυκό σταφύλι.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με ένα φύλλο αμπαρόρυζα.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης