Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Cheesecake σοκολατένιο με φράουλες

05 Μάιος, 2023

Θα το απολαύσετε οικογενειακώς ή με τους φίλους σας ως την τελευταία κουταλιά, ιδιαίτερα δε αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε τα βήματα της συνταγής που ακολουθεί, με τον συνδυασμό-κόλαση δύο αγαπημένων και απόλυτα εθιστικών προϊόντων, της σοκολάτας και της φράουλας.

 

Υλικά

Για την βάση:

  • 300 γρ. σοκολατένια μπισκότα
  • 80 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 500 γραμ. κρέμα κακάο με φουντούκια

 

Για τη σως φράουλας:

  • 200 γρ. φράουλες
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. λικέρ
  • Φρέσκιες φράουλες για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα multi και θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να στρώσουμε όλη την επιφάνεια.
  2. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε στη συνέχεια την κρέμα κακάο και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα.
  3. Μεταφέρουμε την κρέμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα και φτιάχνουμε την σως με φράουλες.
  4. Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε στη μέση. Πιέζουμε λίγο με ένα πιρούνι και μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το λικέρ της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  5. Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το γλυκό και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτα την σως φράουλα και διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store