Υλικά:
Για τα Cupcakes
- 200γρ. βούτυρο
- 400γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 380ml γάλα
- 3 κουταλιές κόκκινο χρώμα
- 400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 2 κουταλάκια λευκό ξύδι
Για την κρέμα
- 350γρ. τυρί κρέμα
- 200γρ. άχνη ζάχαρη
- 60ml κρέμα γάλακτος
- 150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανίλιες
Για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το πρώτο αυγό, χτυπάμε να ενσωματωθεί και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τα αλλά δύο.
- Διαλύουμε μέσα στο γάλα το χρώμα ζαχαροπλαστικής και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε.
- Ρίχνουμε εναλλάξ μέσα στο μίξερ το γάλα και το αλεύρι, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Διαλύουμε την σόδα μέσα στο ξύδι, προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
- Βουτυρώνουμε 10 φόρμες για Cupcakes και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 - 160 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
- Όσο χρόνο περιμένουμε να ψηθούν φτιάχνουμε την κρέμα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να χρησιμοποιήσουμε για το στήσιμο.
- Αφού έχουν ψηθεί τα Cupcakes αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
- Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και βάζουμε πάνω στα Cupcakes.
- Στολίζουμε με φράουλες και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία