Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Cupcakes red velvet

08 Φεβρουάριος, 2024

Υλικά:

Για τα Cupcakes

  • 200γρ. βούτυρο
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 380ml γάλα
  • 3 κουταλιές κόκκινο χρώμα
  • 400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 κουταλάκια λευκό ξύδι

Για την κρέμα

  • 350γρ. τυρί κρέμα
  • 200γρ. άχνη ζάχαρη
  • 60ml κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες

Για σερβίρισμα

  • Φρέσκιες φράουλες

Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το πρώτο αυγό, χτυπάμε να ενσωματωθεί και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τα αλλά δύο.
  3. Διαλύουμε μέσα στο γάλα το χρώμα ζαχαροπλαστικής και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και κοσκινίζουμε.
  4. Ρίχνουμε εναλλάξ μέσα στο μίξερ το γάλα και το αλεύρι, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  5. Διαλύουμε την σόδα μέσα στο ξύδι, προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
  6. Βουτυρώνουμε 10 φόρμες για Cupcakes και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 - 160 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
  7. Όσο χρόνο περιμένουμε να ψηθούν φτιάχνουμε την κρέμα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει.
  8. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να χρησιμοποιήσουμε για το στήσιμο.
  9. Αφού έχουν ψηθεί τα Cupcakes αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  10. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και βάζουμε πάνω στα Cupcakes.
  11. Στολίζουμε  με φράουλες  και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store