Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Dubai παγωτό

09 Μάιος, 2025

Υλικά:

  • 400γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι υγρή βανίλια
  • 100γρ. κανταΐφι
  • 40γρ. βούτυρο
  • 200γρ. πραλίνα φιστικιού
  • 100γρ. σταγόνες σοκολάτα

Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
  2. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζοντας να ανακατεύουμε προσθέτουμε τη βανίλια και μια κουταλιά από τη πραλίνα φιστικιού.
  3. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 περίπου ώρες.
  4. Εντωμεταξύ ξάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι και ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
  5. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κανταΐφι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα.
  6. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια ρίχνουμε την πραλίνα φιστικιού και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αφού έχουν περάσει 3 ώρες στην κατάψυξη για το παγωτό, μεταφέρουμε ξανά στο μίξερ και  χτυπάμε το μείγμα για 5 λεπτά.
  8. Ρίχνουμε το κανταΐφι και τις σταγόνες σοκολάτας σε διάφορα σημεία και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  9. Αδειάζουμε ξανά μέσα στο μπολ και αφήνουμε το παγωτό για τουλάχιστον 6 ώρες στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει εντελώς.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store