Υλικά:
- 400γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουταλάκι υγρή βανίλια
- 100γρ. κανταΐφι
- 40γρ. βούτυρο
- 200γρ. πραλίνα φιστικιού
- 100γρ. σταγόνες σοκολάτα
Εκτέλεση:
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζοντας να ανακατεύουμε προσθέτουμε τη βανίλια και μια κουταλιά από τη πραλίνα φιστικιού.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 περίπου ώρες.
- Εντωμεταξύ ξάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι και ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κανταΐφι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια ρίχνουμε την πραλίνα φιστικιού και ανακατεύουμε καλά.
- Αφού έχουν περάσει 3 ώρες στην κατάψυξη για το παγωτό, μεταφέρουμε ξανά στο μίξερ και χτυπάμε το μείγμα για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κανταΐφι και τις σταγόνες σοκολάτας σε διάφορα σημεία και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Αδειάζουμε ξανά μέσα στο μπολ και αφήνουμε το παγωτό για τουλάχιστον 6 ώρες στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει εντελώς.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη