Υλικά:
Για τη βάση:
- 1 μεγάλο τσουρέκι πασχαλινό
Για το σιρόπι:
- 200ml νερό
- 200γρ. ζάχαρη
- φλούδα από ένα λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλας
Για την κρέμα:
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 150γρ. ζάχαρη
- 120γρ. κορν φλάουρ
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- 2 δάκρυα μαστίχας
- 1 πρέζα κανένα
- 100γρ. βούτυρο
Για τη σαντιγί:
Για το σερβίρισμα:
- φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
- κανέλα σκόνη
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το 800ml γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 200ml γάλα, τη ζάχαρη, το αυγό και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
- Αφού έχει βράσει το γάλα παίρνουμε μια μεγάλη κουταλιά και ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες, την κανέλα, το βούτυρο και τη μαστίχα θρυμματισμένη με μισό κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες περίπου 1,5εκ. και τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή ατομικά μπολάκια. Ραντίζουμε με το σιρόπι και βάζουμε πάνω την κρέμα. Κλείνουμε με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται πάνω στην κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Απλώνουμε μια στρώση με σαντιγί πάνω στην επιφάνεια του γλυκού και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης και λίγη κανέλα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία