Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Εκμέκ με πασχαλινό τσουρέκι

25 Απρίλιος, 2024

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 1 μεγάλο τσουρέκι πασχαλινό

Για το σιρόπι:

  • 200ml νερό
  • 200γρ. ζάχαρη
  • φλούδα από ένα λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλας

Για την κρέμα:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 120γρ. κορν φλάουρ
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • 2 δάκρυα μαστίχας
  • 1 πρέζα κανένα
  • 100γρ. βούτυρο

Για τη σαντιγί:

  • 400γρ. σαντιγί

Για το σερβίρισμα:

  • φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
  • κανέλα σκόνη

 

Εκτέλεση:

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το 800ml γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 200ml γάλα, τη ζάχαρη, το αυγό και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε.
  3. Αφού έχει βράσει το γάλα παίρνουμε μια μεγάλη κουταλιά και ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες, την κανέλα, το βούτυρο και τη μαστίχα θρυμματισμένη με μισό κουταλάκι ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  6. Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες περίπου 1,5εκ. και τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ή ατομικά μπολάκια. Ραντίζουμε με το σιρόπι και βάζουμε πάνω την κρέμα.  Κλείνουμε με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται πάνω στην κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  7. Απλώνουμε μια στρώση με σαντιγί πάνω στην επιφάνεια του γλυκού και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης και λίγη κανέλα.
  8. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store