Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Εξοχικό στη λαδόκολλα με χοιρινό

09 Φεβρουάριος, 2022

Το χοιρινό πρωταγωνιστεί, λοιπόν, σε μια τεράστια γκάμα συνταγών εμβληματικών για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, όπως το σουβλάκι, το κοντοσούβλι, το χοιρινό με πράσο ή σέλινο, η τηγανιά, το κλέφτικο και βέβαια το εξοχικό, μια πεντανόστιμη συνταγή για το οποίο σας παρουσιάζουμε σήμερα. Φαγητό με πρόσημο χαράς και ευωχίας, καθώς πήρε το όνομά του από τις εξοχικές ταβέρνες, που χρησιμοποιούσαν για την παρασκευή του χοιρινό κρέας και σκληρό τυρί τυλιγμένα σε λαδόκολλα, πολλές φορές με την προσθήκη πράσινης πιπεριάς. Απολαύστε το στην καλύτερη εκδοχή του, την δική σας χειροποίητη!

 

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4 πατάτες
  • 1 ντομάτα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 50ml κόκκινο κρασί
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ μεταφέρουμε τα κομμάτια του χοιρινού. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια κομμένα σε μέτρια κομμάτια.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο σε φέτες καθώς και την ντομάτα. Βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες.
  • Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  • Σε ένα ταψί τοποθετούμε σταυρωτά δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και πάνω δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
  • Μεταφέρουμε στη μέση το χοιρινό με τα λαχανικά και τέλος βάζουμε την γραβιέρα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια.
  • Διπλώνουμε καλά σε πακέτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.
  • Ιδανικά σερβίρουμε ζεστό.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store