Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Εύκολα σταφιδόψωμα

05 Σεπτέμβριος, 2022

Το σταφιδόψωμο είναι ένα νόστιμο είδος ατομικού ψωμιού ζυμωμένο μαζί με σταφίδες. Υγιεινό σνακ, ιδανικό για πρωινό, δεκατιανό, το λατρεύουν τα παιδιά αλλά και μεγάλοι, καθώς είναι αφράτο και κουβαλά τη μυρωδιά του φούρνου όπως τον παλιό καιρό. Τα ατομικά ψωμάκια, όποια γεύση και να έχουν, αποτελούν την τέλεια λύση για κάθε περίπτωση και περίσταση. Μας λύνουν τα χέρια όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε κάτι διαφορετικό για το καθημερινό μας ταπεινό αλλά θρεπτικό κολατσιό.

 

 

Υλικά

  • 250ml χλιαρό γάλα
  • 1,5 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 650-700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 150 γραμ. σταφίδες
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Για το άλειμμα

  • 20ml γάλα
  • Σουσάμι άσπρο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό Μπολ βάζουμε τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ και αφήνουμε να μαλακώσουν.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα την, την μαγιά, την ζάχαρη, τα μυρωδικά και το αυγό και ανακατεύουμε για λίγο.
  3. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε στο μείγμα ζυμώνοντας πολύ καλά.
  4. Τέλος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε εωσότου ενσωματωθεί στην ζύμη.
  5. Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
  6. Σουρώνουμε τις σταφίδες και αφού έχει φουσκώσει το ζυμάρι ρίχνουμε μέσα και ζυμώνουμε.
  7. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μέρη και πλάθουμε σε μπάλες.
  8. Λαδώνουμε απαλά ένα ταψάκι και τοποθετούμε τη μία μπάλα δίπλα στην άλλη.
  9. Αφήνουμε ξανά τα σταφιδόψωμα να φουσκώσουν.
  10. Τέλος, αλείφουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια μεγάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
  12. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store