Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Εύκολές χοιρινές μπριζόλες κρασάτες

30 Ιανουάριος, 2023

Η μπριζόλα είναι ένας δημοφιλής μεζές που λάτρεψε το ελληνικό νοικοκυριό. Μια καλοψημένη χοιρινή μπριζόλα την αγαπάμε όλοι και φροντίζουμε να μην πάει χαμένη. Και όταν έχει μαριναριστεί με έξυπνο τρόπο, με μια πινελιά ενός μυρωδικού που απογειώνει τη γεύση της, σε χορταίνει και ικανοποιεί τις διατροφικές σου επιλογές με το παραπάνω. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια μπριζόλα που ψήνεται στα κάρβουνα αρωματισμένη με ρίγανη και μυρίζει η γειτονιά ή σε μια χοιρινή κρασάτη μπριζόλα που ψήνεται σε τηγάνι, κατσαρόλα, στο φούρνο με πατάτες ή χωρίς.

 

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε ένα ευρύχωρο τηγάνι και τοποθετούμε στη φωτιά να ζεσταθεί.
  2. Βάζουμε τις μπριζόλες και γυρνάμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ελάχιστο χρώμα.
  3. Ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε  το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Βάζουμε προσεκτικά το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα σε μέτρια θερμοκρασία και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές ιδανικά με τηγανιτές πατάτες.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store