Υλικά:
- 250γρ. μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα
- 150ml γάλα
Για την γέμιση:
- 50γρ. φιστίκι Αιγίνης
- 50γρ. άχνη ζάχαρη
- 50ml ηλιέλαιο
- 400γρ. τυρί κρέμα
- 300ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την επικάλυψη:
- 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το σερβίρισμα:
- 30γρ. φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα
Εκτέλεση:
- Σε ένα πολυμηχάνημα ρίχνουμε τα φιστίκια, την άχνη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και πολτοποιούμε.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα με τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κοχλάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βουτάμε τα μισά μπισκότα μέσα στο γάλα και στρώνουμε τη βάση σε ένα πυρέξ.
- Απλώνουμε το μισό μείγμα από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνια.
- Τέλος, περιχύνουμε με την σοκολάτα και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη