Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Εύκολο γλυκό ψυγείου με φιστίκια Αιγίνης

14 Αύγουστος, 2024

Υλικά:

  • 250γρ. μπισκότα πτι μπερ σοκολάτα
  • 150ml γάλα

Για την γέμιση:

  • 50γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 50γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50ml ηλιέλαιο
  • 400γρ. τυρί κρέμα
  • 300ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για την επικάλυψη:

  • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το σερβίρισμα:

  • 30γρ. φιστίκια Αιγίνης θρυμματισμένα

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα πολυμηχάνημα ρίχνουμε τα φιστίκια, την άχνη ζάχαρη και το ηλιέλαιο και πολτοποιούμε.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα με τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  5. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κοχλάσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Βουτάμε τα μισά μπισκότα μέσα στο γάλα και στρώνουμε τη βάση σε ένα πυρέξ.
  7. Απλώνουμε το μισό μείγμα από την κρέμα και επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα.
  8. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνια.
  9. Τέλος, περιχύνουμε με την σοκολάτα και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης.
  10. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store