Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Φάβα με ταχίνι

03 Ιούλιος, 2023

Η φάβα ενώ είναι ένα όσπριο με πλούσιες θρεπτικές ιδιότητες. Συνηθίσαμε την απολαμβάνουμε ως ορεκτικό στο τραπέζι του σπιτιού ή ως μεζέ σε ταβέρνες, εστιατόρια, ρακάδικα και ουζερί ή σε περιόδους νηστείας όπως τη Μεγάλη Σαρακοστή και τη Καθαρά Δευτέρα. Οι νοικοκυρές συνηθίζουν να μαγειρεύουν μια ποσότητα και να την κρατούν στο ψυγείο για λίγες μέρες μέχρι να καταναλωθεί.

Υλικά

Για τη φάβα

  • 300 γρ. φάβα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα τριμμένη
  • 1 λίτρο νερό
  • 60 γρ. ταχίνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Ωμό ελαιόλαδο
  • Θρυμματισμένα καρύδια
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για ένα λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τη φάβα και τη τριμμένη πατάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν με το ελαιόλαδο.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Βγάζουμε τους αφρούς που θα δημιουργηθούν με μία τρυπητή κουτάλα.
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθεί η φάβα και ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφού είναι έτοιμη, αλατοπιπερώνουμε και λιώνουμε σε ένα πολυμηχάνημα για να γίνει εντελώς κρεμώδης.
  5. Ρίχνουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα στο πολυμηχάνημα.
  6. Σε μία πιατέλα σερβίρουμε την φάβα και πάνω θρυμματισμένα καρύδια, σουσάμι και ωμό ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store