Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Φασολάδα με μανταρίνι

14 Ιανουάριος, 2025

Υλικά:

  • 400γρ. φασόλια μέτρια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 50ml κόκκινο κρασί
  • 250γρ. τριμμένη τομάτα
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 ακέρωτα μανταρίνια

Εκτέλεση:

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με αρκετό νερό και μισό κουταλάκι αλάτι για να μουλιάσουν.
  2. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε τα φασόλια, τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια σουρώνουμε και κρατάμε δύο κούπες από τον ζωμό.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
  5. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα καρότα κομμένα σε φέτες και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  7. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  8. Βάζουμε την τριμμένη τομάτα, το σέλινο ψιλοκομμένο, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
  9. Ρίχνουμε τον ζωμό που έχουμε κρατήσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε τα φασόλια.
  10. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα.
  11. Εντωμεταξύ καθαρίζουμε τα μανταρίνια και βράζουμε τις φλούδες ώσπου να μαλακώσουν. Αλλάζουμε το νερό 2 φορές, για να ξεπικρίσουν. Αφού είναι έτοιμα, σουρώνουμε και πολτοποιούμε σε πολυμηχάνημα.
  12. Ρίχνουμε τον πολτό από τα μανταρίνια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μελώσει το φαγητό.
  13. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τη φασολάδα ζέστη.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store