Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Φασολάδα με χωριάτικο λουκάνικο

26 Νοέμβριος, 2024

Υλικά:

  • 400γρ. φασόλια μέτρια
  • 300γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 50ml κόκκινο κρασί
  • 250γρ. ψιλοκομμένη τομάτα
  • 1/2  ματσάκι σέλινο
  • 1 καυτερό πιπεράκι (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ με αρκετό νερό και μισό κουταλάκι αλάτι, για να μουλιάσουν.
  2. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε τα φασόλια, μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και κρατάμε δύο κούπες από τον ζωμό.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες. Αφού πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
  5. Μέσα στο ελαιόλαδο που έχει απομείνει ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει.
  6. Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε φέτες και τα φασόλια και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  8. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  9. Βάζουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, το σέλινο ψιλοκομμένο, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε.
  10. Ρίχνουμε τον ζωμό που έχουμε κρατήσει και αν χρειαστεί νερό, μέχρι να καλύψουμε τα φασόλια.
  11. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα. 10 λεπτά πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα λουκάνικα και την καυτερή πιπεριά.
  12. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε την φασολάδα ζέστη.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store