Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Φρέσκα φασολάκια με μοσχάρι

04 Ιούνιος, 2020

Από τα λαδερά πιάτα του καλοκαιριού με φρέσκα λαχανικά είναι τα φασολάκια. Αγαπητό φαγητό μιας και μας δίνει την δυνατότητα να πετύχουμε πολλούς συνδυασμούς.
Δεν υπάρχει καλοκαιρινός κήπος στα χωριά μας χωρίς να έχουν φυτευτεί φασολάκια. Από τις αρχές του καλοκαιριού και μέχρι τα μέσα φθινοπώρου, λόγω του καλού κλίματος που υπάρχει στο χωριού μου, διατηρούνται κήποι με φασολάκια.

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή σπάλα)
  • 1 κιλό φασολάκια
  • 3 κολοκυθάκια
  • 3 πατάτες (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3 μεγάλες ώριμες τομάτες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • ½ μάτσο μαϊντανό
  • Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το μοσχάρι με μέτρια κομμάτια το πλένουμε και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το μοσχάρι  και από τις δυο πλευρές.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αλατίζουμε ελαφριά, προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψουμε το κρέας. 
  3. Αφήνουμε να ψηθεί για 1,5 ώρα  περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.
  4. Εντωμεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
  5. Όταν έχει περάσει ο χρόνος ανοίγουμε τη κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τη τομάτα ξυσμένη και το μαϊντανό. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού η σάλτσα.
  6. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα αν χρειαστεί και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για μισή ώρα ακόμα.
  7. Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να μελώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!