Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Φασόλια φρέσκα με χταπόδι

03 Ιούλιος, 2023

Φρέσκα φασολάκια με χταπόδι τι κοινό έχουν; Μυρίζουν καλοκαίρι και Ελλάδα, το κάθε ένα μας δίνει πολλά έξυπνα πιάτα και τρώγονται από όλους. Το αγαπημένο θαλασσινό, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και πληθώρα συνταγών όλο το χρόνο, φρέσκο ή κατεψυγμένο. Στα κάρβουνα σκορπά τις μυρωδιές του παντού. Στιφάδο είναι λουκούμι με τα κρεμμυδάκια να λιώνουν στο στόμα. Απογειώνεται με πατάτες τηγανιτές. Όπως και να το κάνεις δεν θα αφήσεις μπουκιά στο πιάτο και ιδιαίτερα αν συνοδεύεται με ούζο ή κόκκινο κρασί. Από την άλλη τα φρέσκα φασολάκια που παράγονται στην ελληνική ύπαιθρο από το τέλος της άνοιξης μέχρι αρχές φθινοπώρου, είναι από τα λαχανικά που επιλέγονται πολύ συχνά από τα νοικοκυριά για τη γεύση τους, την υψηλή διατροφική τους αξία και την εύκολη συντήρηση τους.

Υλικά

  • 1,5 κιλό χταπόδι
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. φασολάκια καθαρισμένα
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Χρησιμοποιούμε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το χταπόδι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία κάτω από το μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά που θα βγάλει το χταπόδι.
  3. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Βάζουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε μία κούπα ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί το φαγητό.
  6. Δέκα λεπτά πριν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να μελώσει για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store