Η φασολάδα είναι το παραδοσιακό φαγητό των Ελλήνων. Φασολάδα, ελιές και φέτα συνθέτουν την τριάδα του εθνικού μας φαγητού. Και τι κάνουμε όταν από το μεσημεριανό αυτό φαγητό μας περισσεύει στην κατσαρόλα; Το πάντρεμα με το ρύζι είναι η χρυσή συνταγή! Η ευρηματικότητα των παλιών νοικοκυρών της ελληνικής υπαίθρου να αξιοποιούν ότι τους χάριζε η φύση αλλά και ότι τους είχε απομείνει για να φτιάξουν ένα νέο φαγητό για την οικογένεια τους, δημιούργησε πολλές τέτοιες συνταγές με όσπρια όπως το φασουλόρυζο, φακόρυζο, ρεβυθόρυζο κ.ά.
Η ανάμειξη αυτής της ζεστής κόκκινης σούπας με ντομάτα, λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, σέλινο και καρυκεύματα με ρύζι, είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Δίνει ένα ζεστό πιάτο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αφού τα όσπρια είναι το σήμα κατατεθέν της μεσογειακής διατροφής. Φαγητό των παππούδων μας, αυτών που μας δίδαξαν την υγιεινή διατροφή και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και εμείς στα παιδιά μας. Είναι ένα αγαπητό φαγητό για μικρά παιδιά. Τα φασόλια χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνες, μπορούν να υποκαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό τις ζωικές πρωτεΐνες που είναι απαραίτητες για την διατροφή του ανθρώπου.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!