Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα και καπνιστή πανσέτα

15 Μάιος, 2024

Υλικά:

Για το κοτόπουλο

  • 600γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1/3 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την γέμιση

  • 150γρ. γραβιέρα
  • 150γρ. καπνιστή πανσέτα
  • 1/2 πράσινη πιπεριά

Για το μαγείρεμα

  • 80γρ. βούτυρο
  • 50ml άσπρο κρασί
  • 1/2 κύβο κοτόπουλο
  • 150ml κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά κόβουμε την γραβιέρα, την καπνιστή πανσέτα και την πιπεριά σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
  2. Παίρνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε στη μέση.
  3. Προσθέτουμε την μουστάρδα, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε εσωτερικά και εξωτερικά τα φιλέτα με τα χέρια μας, φορώντας γάντια.
  4. Με  ένα κουτάλι γεμίζουμε από τη γέμιση τα φιλέτα και κλείνουμε προσεκτικά με οδοντογλυφίδες.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο πολύ καλά και απ’ τις δύο πλευρές.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  7. Διαλύουμε τον κύβο κοτόπουλο σε 400ml ζεστό νερό και ρίχνουμε στο τηγάνι.
  8. Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για περίπου 20 λεπτά.
  9. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα.
  10. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store