Υλικά:
Για το κοτόπουλο
- 600γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1/3 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για την γέμιση
- 150γρ. γραβιέρα
- 150γρ. καπνιστή πανσέτα
- 1/2 πράσινη πιπεριά
Για το μαγείρεμα
- 80γρ. βούτυρο
- 50ml άσπρο κρασί
- 1/2 κύβο κοτόπουλο
- 150ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Αρχικά κόβουμε την γραβιέρα, την καπνιστή πανσέτα και την πιπεριά σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
- Παίρνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε στη μέση.
- Προσθέτουμε την μουστάρδα, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε εσωτερικά και εξωτερικά τα φιλέτα με τα χέρια μας, φορώντας γάντια.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε από τη γέμιση τα φιλέτα και κλείνουμε προσεκτικά με οδοντογλυφίδες.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο πολύ καλά και απ’ τις δύο πλευρές.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Διαλύουμε τον κύβο κοτόπουλο σε 400ml ζεστό νερό και ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για περίπου 20 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη