Υλικά:
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 200ml μπύρα
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι αλεύρι
- 4 φύλλα βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το σκόρδο πολτοποιημένο και τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε την μουστάρδα και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μία κούπα ζεστό νερό αναμειγνύουμε το αλεύρι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά.
- Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη