Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Φιλέτο κοτόπουλο με πιπεριές και μουστάρδα

18 Οκτώβριος, 2024

Υλικά:

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 200ml μπύρα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλάκι αλεύρι
  • 4 φύλλα βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια το κοτόπουλο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το σκόρδο πολτοποιημένο και τις πιπεριές σε μέτρια κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Ρίχνουμε την μουστάρδα και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σε μία κούπα ζεστό νερό αναμειγνύουμε το αλεύρι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά.
  6. Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store