Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Φλογέρες γεμιστές με μήλο

31 Οκτώβριος, 2022

Οι φλογέρες γεμιστές με μήλο είναι ένα νόστιμο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις όλο το χρόνο. Ιδανικό για καφέ και για τις περιόδους νηστείας που δεν μας αφήνει να στερηθούμε το γλυκάκι μας. Μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας αλλά και να το προσφέρουμε σαν κέρασμα στο σπίτι. Φτιάχνεται με ελάχιστα υλικά. Βασικό υλικό έχει το φύλλο κρούστας και την αρωματική κρέμα μήλου και κανέλας για γέμιση, με την ιδιαίτερη υφή της που ξεχωρίζει και δίνει ένα φανταστικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη, το αγαπημένο μας φρούτο που μάθαμε να το απολαμβάνουμε με πολλούς τρόπους και γίνονται πάρα πολύ νόστιμα γλυκά λόγω του εξαιρετικού αρώματος τους και της ιδιαίτερης γεύσης τους. Λένε πως στον πλανήτη υπάρχουν σήμερα 7000 ποικιλίες μήλου! Όταν ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, είναι φυσικό να αγαπηθεί από όλο τον κόσμο.

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας

Για την γέμιση

  • 6 μεγάλα μήλα κόκκινα
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 150 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πασπάλισμα

  • 150 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό τρίφτη. Περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και αδειάζουμε σε ένα τηγάνι.
  2. Ρίχνουμε την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε τακτικά σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση.
  3. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και κόβουμε στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε 12 φύλλα.
  4. Τοποθετούμε στην άκρη μία γενναία κουταλιά από τη γέμιση. Διπλώνουμε τις άκρες και ρολάρουμε όλο το φύλλο.
  5. Αφού τελειώσουμε με όλες τις φλογέρες, τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε χαμηλή έως να πάρουν χρυσάφι χρώμα από όλες τις πλευρές.
  6. Βγάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να σουρώσει το λάδι.
  7. Ανακατεύουμε σε ένα πιάτο την ζάχαρη με την κανέλα και κυλάμε τις φλογέρες από όλες τις πλευρές.
  8. Οι φλογέρες με μήλο είναι έτοιμες για να τις απολαύσουμε.  

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store