Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Γαλακτομπούρεκο με καταΐφι

12 Μάρτιος, 2024

Υλικά:

  • 400γρ. κανταΐφι
  • 150γρ. βούτυρο
  • 30γρ. φιστίκι Αιγίνης

Για το σιρόπι

  • 600γρ. ζάχαρη
  • 350ml νερό
  • Φλούδα από λεμόνι

Για την κρέμα

  • 1L φρέσκο γάλα
  • 70γρ. ζάχαρη
  • 60γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 40γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1 βανίλια
  • 30γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

 

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Κρατάμε μισή κούπα γάλα για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου και το υπόλοιπο το αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το γάλα με το άνθος αραβοσίτου, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Όταν έχει πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ και προσθέτουμε στη κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την βανίλια, το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού ανακατεύοντας πολύ καλά.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και κρατάμε στην άκρη.
  5. Τοποθετούμε το κανταΐφι στον πάγκο εργασίας και ξαίνουμε με τα χέρια μας μέχρι να αφρατέψει.
  6. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε την μισή ποσότητα από το κανταΐφι. Ραντίζουμε με την μίση ποσότητα από το βούτυρο και απλώνουμε την κρέμα. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και ρίχνουμε το βούτυρο.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 45-50 λεπτά.
  8. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο φιστίκι Αιγίνης  και αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι.
  9. Κόβομε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store