Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Γαλατόπιτα με σάλτσα φράουλας

28 Μάιος, 2025

Υλικά:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 170γρ. ζάχαρη
  • 130γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 40γρ. φρέσκο βούτυρο

για άλειμμα:

  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

για τη σάλτσα φράουλας:

  • 100γρ. φράουλες
  • 70γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20γρ. λικέρ

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα.
  3. Όταν πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε γρήγορα.
  4. Βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  5. Βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι για να μην κολλήσει και να γίνει ωραία η βάση. 
  6. Ρίχνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
  7. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με τη ζάχαρη και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια της γαλατόπιτας.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  10. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα φράουλας: Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες, πολτοποιούμε σε μίξερ και μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού προσθέσουμε και το λικέρ αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  11. Τέλος, ξεφορμάρουμε τη γαλατόπιτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  12. Αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store