Υλικά:
Για τις γαρίδες
- 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 50γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τα μαυρομάτικα:
- 300γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100ml λευκό κρασί
- 200γρ. ψιλοκομμένη τομάτα
- 100γρ. σπανάκι
- 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τοποθετούμε τις γαρίδες, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Για τα μαυρομάτικα
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη τομάτα, το σπανάκι, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5-7 λεπτά.
- Βάζουμε ξανά τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό ακόμα.
- Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη