Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Γαρίδες με μαυρομάτικα

26 Φεβρουάριος, 2025

Υλικά:

Για τις γαρίδες

  • 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τα μαυρομάτικα:

  • 300γρ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 200γρ. ψιλοκομμένη τομάτα
  • 100γρ. σπανάκι
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τοποθετούμε τις γαρίδες, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια βγάζουμε σε ένα πιάτο.

Για τα μαυρομάτικα

  1. Προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα και ανακατεύουμε.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη τομάτα, το σπανάκι, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5-7 λεπτά.
  5. Βάζουμε ξανά τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό ακόμα.
  6. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store