Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Γαρίδες πιλάφι

30 Ιανουάριος, 2023

Από τους δημοφιλείς θαλασσινούς μεζέδες που έχουν την τιμητική τους την Καθαρά Δευτέρα είναι οι γαρίδες. Θαλασσινό που μας δίνει υπέροχα πιάτα με πιλάφι, σαγανάκι, μακαρονάδες, κρασάτες, φουρνιστές με φέτα και μια πληθώρα πλούσιων υγιεινών γευστικών συνταγών.

Τα θαλασσινά στην ελληνική κουζίνα είναι μια μεγάλη κατηγορία τροφίμων που έχουν συνδεθεί στενά με την περίοδο της νηστείας. Μας δίνουν αμέτρητες συνταγές που μας προσδίδουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Τα θαλασσινά έχουν μεγάλο πλεονέκτημα γιατί μαγειρεύονται σε ελάχιστο χρόνο. Οι θαλασσινοί μεζέδες μυρίζουν Ελλάδα! 

 

Υλικά

  • 400 γρ. αποφλοιωμένες γαρίδες
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο το λευκό μέρος
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ
  • 100ml άσπρο κρασί
  • 150 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. ρύζι γλασέ
  • 700ml ζωμό λαχανικών
  • 2 αστεροειδής γλυκάνισος ή 1/2 κουταλάκι σκόνη
  • 1 πρέζα καυτερή πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο σε μέτρια θερμοκρασία  μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Ρίχνουμε την πιπεριά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  3. Βάζουμε την ντομάτα και ρίχνουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο,  αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την πάπρικα και σταδιακά το ζωμό, ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
  5. Δυο λεπτά πριν είναι έτοιμο βάζουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store