Η λέξη σφουγγάτο προφανώς συνειρμικά φέρνει στο νου σας κάτι από σφουγγάρι (σπόγγος - σφόγγος), καθόλου τυχαία θα έλεγα, καθώς το σφουγγάτο δεν είναι παρά μια ομελέτα φούρνου, που θα μπορούσε κάλλιστα να περιγραφτεί και ως ένα είδος πίτας που μοιάζει με σφουγγάρι, δεδομένου ότι όταν μαγειρευτούν τα χτυπημένα αυγά -στο φούρνο συνήθως ή και στο τηγάνι- δημιουργούνται πόροι, που κάνουν το τελικό οπτικό αποτέλεσμα, αλλά και την υφή του εδέσματος, να προσομοιάζει σε σφουγγάρι. Αν και αποτελεί κυρίως καλοκαιρινό πιάτο, μιας και καταναλώνεται κρύο συνοδεύοντας εξαιρετικά μια δροσερή μπύρα στην παραλία ή ένα απολαυστικό ουζάκι στη βραδινή βεράντα μας, μπορεί άνετα να κοσμήσει το οικογενειακό τραπέζι όλο το χρόνο, εφόσον τα λαχανικά που συμπρωταγωνιστούν στη συνταγή, όπως τα κολοκυθάκια, δεν υπόκεινται πλέον σε περιορισμούς εποχικότητας.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης