Υλικά:
- 4 μεσαίες τομάτες
- 4 πράσινες πιπεριές
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
Για τη γέμιση:
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 400γρ. ανάμεικτα θαλασσινά Επιλογή μου
- 150γρ. ρύζι Γλασέ
- 20ml ούζο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- ζάχαρη
Για το ταψί:
- 100ml ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε την σάρκα με ένα κουταλάκι ή το ειδικό εργαλείο.
- Στις τομάτες πασπαλίσουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ρίχνουμε τα θαλασσινά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Βάζουμε το εσωτερικό από τις τομάτες ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα λαχανικά έως τα 3/4. Στο ταψί αλατίζουμε εξωτερικά λίγο τα λαχανικά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μισό φλιτζάνι νερό.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για μια ώρα.
- 15 λεπτά πριν να είναι έτοιμο, ξεσκεπάζουμε για να πάρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία