Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Γεμιστά με φακόρυζο

31 Αύγουστος, 2023

Τα γεμιστά είναι από τα δημοφιλή παραδοσιακά, αυθεντικά, ελληνικά πιάτα που αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας στις κουζίνες όλου του κόσμου και κερδίζουν τις καρδιές των καταναλωτών διεθνώς.

 

Υλικά

  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 4 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 140 γρ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 150 γρ. φακή βρασμένη
  • 1/3 κουταλάκι κύμινο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • Ζάχαρη
  • 200ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Κόβουμε τα καπάκια τους και αδειάζουμε την σάρκα με ένα κουταλάκι ή το ειδικό εργαλείο.
  2. Πασπαλίζουμε τις ντομάτες εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Τρίβουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, το ρύζι, τη φακή, τον άνηθο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα μπαχαρικά και τέλος 100ml ελαιόλαδο και τον χυμό λεμόνι.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα λαχανικά έως τα 3/4. Στο ταψί, αλατίζουμε εξωτερικά τα λαχανικά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μισό φλιτζάνι νερό.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. 15 λεπτά πριν να είναι έτοιμο, ξεσκεπάζουμε για να πάρουν χρώμα.

 

Καλή επιτυχία !

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store