Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλας

01 Ιούνιος, 2023

Το ζελέ φράουλας με δροσερές και καλοκαιρινές φράουλες είναι μια απολαυστική γεύση που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Η φράουλα είναι από τα αγαπημένα φρούτα, που μόλις κυκλοφορήσει, καταλαβαίνεις ότι ήρθε το καλοκαίρι και ζητάς κάτι το διαφορετικό να προσθέσεις στο καθημερινό ή γιορτινό γεύμα. Από την άλλη όλοι υποκλινόμαστε στη νοστιμιά του ελληνικού γιαουρτιού. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες για αυτό και εμείς εξερευνούμε κουταλιά-κουταλιά για το τι μας προσφέρει και πως το απολαμβάνουμε καλύτερα. Ένα προϊόν που παρασκευάζεται και καταναλώνεται ήδη από την αρχαιότητα, κάτι που αποδεικνύεται από την πληθώρα των αναφορών στο «ζυμωμένο γάλα» σε αρχαία κείμενα.

 

Υλικά

Για την κρέμα

  • 200 γρ. ζελέ φράουλα
  • 250 γρ. νερό ζεστό
  • 250 γρ. νερό κρύο
  • 800 γρ. γιαούρτι

Για τον ζελέ

  • 100 γρ. ζελέ φράουλα
  • 200 γρ. νερό ζεστό
  • 200 γρ. νερό κρύο

Για το σερβίρισμα

  • Φράουλες

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ και προσθέτουμε το ζεστό νερό, ανακατεύουμε πολύ μέχρι να λιώσει το ζελέ και συμπληρώνουμε με το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  2. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να πήξη.
  3. Στη συνέχεια όταν παγώσει η κρέμα φτιάχνουμε το ζελέ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζελέ με το ζεστό νερό μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το κρύο νερό, ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει  και με μια κουτάλα ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στη κρέμα.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει και σερβίρουμε με τις φρέσκιες φράουλες.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store