Γλώσσα πανέ με σαλάτα αρακά
Υλικά
- 4 φιλέτα γλώσσας
- ½ φλ. αλεύρι
- ½ φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50ml λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 1 συσκευασία αρακά Μπάρμπα Στάθης 1.000γρ
- 1 πατάτα, σε κυβάκια
- 1 μεγάλο καρότο, σε κυβάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένη, κομμένη σε καρεδάκια
- 1 ματσάκι βασιλικό, μόνο τα φυλλαράκια
- ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε τα φιλέτα της γλώσσας και ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι σε ένα μπολ. Πανάρουμε τα ψάρια με το μίγμα και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον αρακά για 10 λεπτά (από τη στιγμή που θα πάρει βράση) σε αλατισμένο νερό και σε μια δεύτερη κατσαρόλα τις πατάτες και τα καρότα μαζί. Στραγγίζουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε μια σάλτσα χτυπώντας στο μπλέντερ τα φυλλαράκια του βασιλικού με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπίπερο, μέχρι να γίνουν ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνουμε τη σαλάτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα φιλέτα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά την κάθε πλευρά).
- Μοιράζουμε σε πιάτα πρώτα τα φιλέτα και μετά τη σαλάτα του αρακά. Διακοσμούμε με φυλλαράκια βασιλικού και σερβίρουμε.