Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Γλυκό από ψωμί με μαρμελάδα

29 Δεκέμβριος, 2022

Στις μέρες μας μάθαμε να αξιοποιούμε το περίσσευμα από το καθημερινό ψωμί ή από διάφορα αρτοποιήματα με έξυπνους τρόπους. Μπορείς να φτιάξεις νόστιμες σπιτικές φρυγανιές ή παξιμαδάκια σε όποια γεύση θες. Μπορείς να κάνεις τα πιο νόστιμα κρουτόν που διατηρούνται για καιρό, σπιτική γαλέτα και με λίγα υλικά ακόμα μπορεί να ανακυκλωθεί και να μεταμορφωθεί σε ένα γρήγορο σνακ στο πιτς φυτίλι. Και γλυκάκι μπορείς να φτιάξεις με μαρμελάδα και μπαγιάτικο ψωμί. 

Υλικά

  • 400 γραμ. ψωμί χωρίς κόρα
  • 400ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτα
  • 100 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους

Εκτέλεση

  1. Βασικά κόβουμε το ψωμί σε φέτες και αφαιρούμε την κόρα.
  2. Σε μία φόρμα του κέικ τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε μία στρώση με ψωμί. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και σε διάφορα σημεία τοποθετούμε μαρμελάδα.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, την ζάχαρη, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά.
  4. Ρίχνουμε τις υπόλοιπες φέτες το ψωμί και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει το ψωμί.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας,Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης