Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Γλυκό ψυγείου με κρέμα μαστίχα

27 Ιούλιος, 2023

Μαστίχα ονομάζεται η αρωματική φυσική ρητίνη, που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο (Pistacia lentiscus var. chia), το οποίο καλλιεργείται στη Χίο και συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα του νησιού, ιδιαίτερα δε στα περίφημα Μαστιχοχώρια.

Υλικά

Για την κρέμα

  • 1 l γάλα
  • 100 γρ. κόρν Φλάουερ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι κόκκους μαστίχα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγό 

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. μπισκότα  τύπου digestive
  • 100 γρ. γλυκό βύσσινο ή φράουλα

Για το πασπάλισμα

  • Θρυμματισμένο φιστίκι Αίγινας

Εκτέλεση

  1. Για την κρέμα, κρατάμε μία κούπα γάλα και το υπόλοιπο αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Σε ένα Μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, το κόρν φλάουερ και τον κρόκο και χτυπάμε με ένα σύρμα.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα με το αυγό. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου καθώς και την μαστίχα αφού πρώτα έχουμε θρυμματίσει με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
  4. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος και καλύπτουμε μεμβράνη που θα εφάπτεται πάνω στην κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

    Για να στήσουμε το γλυκό: 
  5. Χρησιμοποιούμε ποτήρια ή γυάλινα βαζάκια, ρίχνουμε στον πάτο θρυμματισμένα μπισκότα και ένα κουταλάκι βύσσινο, απλώνουμε δύο κουταλιές κρέμα και δημιουργούμε άλλη μια στρώση.
  6. Αφήνουμε τα βαζάκια στο ψυγείο για 3 ώρες και σερβίρουμε με φιστίκι.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store