Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Καλαμαράκια με κριθαράκι

07 Μάρτιος, 2024

Υλικά:

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 100ml ελαιόλαδο «επιλογή μου»
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά  Φλωρίνης κομμένη σε καρέ
  • 50ml ούζο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 300γρ. τομάτες τριμμένες
  • 8 τοματίνια
  • 2 φύλλα δάφνης «επιλογή μου»
  • ½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά «επιλογή μου»
  • 800ml νερό
  • Αλάτι «επιλογή μου»
  • Πιπέρι «επιλογή μου»
  • 300γρ. κριθαράκι μέτριο «επιλογή μου»

Εκτέλεση:

  1. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα καλαμαράκια. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σκόρδο και την πιπεριά και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. 
  4. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά περίπου.
  5. Αφού περάσει ο χρόνος, αδειάζουμε τα καλαμαράκια με την σάλτσα σε ένα ταψί και προσθέτουμε το κριθαράκι, βάζουμε το νερό και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 20-25 λεπτά. 
  7. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store