Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Καλαμαράκια τηγανητά

30 Ιανουάριος, 2023

Η Καθαρή Δευτέρα φτάνει -με το όνομά της να συμβολίζει τη μακρά περίοδο κάθαρσης ως το Πάσχα- και κανείς δεν θα μπορούσε να την φαντασθεί χωρίς έστω και μία πλακουτσωτή λαγάνα στο τραπέζι, δίπλα στα θαλασσινά, τα τουρσί, τους χαλβάδες και τις ταραμοσαλάτες, που ξεσηκώνουν με τη νοστιμιά τους. Η Καθαρή Δευτέρα είναι γιορτή κινητή, δεδομένου ότι εξαρτάται απολύτως από την ημερομηνία του Πάσχα, καθώς σηματοδοτεί κάθε χρόνο την έναρξη της περιόδου των 7 εβδομάδων της Μεγάλης Σαρακοστής, που οδηγεί τελικά στην Ανάσταση του Κυρίου και τη Λαμπρή.

 

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 50 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα καλαμάρια και αφήνουνε σε σουρωτό να σουρώσουν.
  2. Στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί. Αν τα καλαμάρια μας είναι μεγαλύτερα κόβουμε σε ίσες ροδέλες διαφορετικά αφήνουμε ολόκληρα.
  3. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο με το αλεύρι Γ.Ο.Χ και περνάμε μια μια τις ροδέλες το καλαμάρι.
  4. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί πάρα πολύ καλά.
  5. Ρίχνουμε μέσα στο καυτό ελαιόλαδο λίγες ροδέλες καλαμάρι. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό και γυρνάμε από την άλλη πλευρά συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμα και βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  6. Αμέσως μετά αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Tips

  1. Στεγνώνουμε αρκετά καλά τα καλαμάρια με απορροφητικό χαρτί.
  2. Στο αλεύρι μέσα ανακατεύουμε και ελάχιστο καλαμποκάλευρο.
  3. Τηγανίζουμε σε αρκετό καυτό ελαιόλαδο.
  4. Βάζουμε ελάχιστα καλαμάρια στο τηγάνι για να μην πέσει θερμοκρασία.
  5. Τηγανίζουμε τα καλαμάρια για πολύ λίγο χρόνο, ίσα να πάρουν χρώμα.
  6. Αλατίζουμε τα καλαμάρια μετά το ψήσιμο.
  7. Αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store