Μια γευστική συνταγή με άρωμα θάλασσας και φρέσκου βασιλικού που αρέσει σε όλους. Ένα νόστιμο ορεκτικό, ελαφρύ και εξαιρετικά απλό, που σπάνια έχουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Εύκολα αυτός ο μεζές μπορεί να γίνει ένα υπέροχο πιάτο για γεύμα αν προστεθούν αμυλώδεις τροφές.
Τα καλαμαράκια και γενικότερα τα μαλάκια , σουπιές με το μελάνι τους και ξύδι, σαλιγκάρια με πλιγούρι ή κριθάρι κυριαρχούσαν στην διατροφή των αρχαίων Ελλήνων, κυρίως μετά την περίοδο από τους ξέφρενους εορτασμούς για το θεό Διόνυσο, ένα διάστημα με έντονο το στοιχείο του εξαγνισμού και της κάθαρσης από τη σάτιρα, την υπερβολή και τα σκωπτικά πειράγματα. Οι Έλληνες απολάμβαναν με ηδονική χαρά το καλό φαγητό. Και καλό φαγητό στην κλασσική εποχή θεωρούσαν τις λιχουδιές από τη θάλασσα.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης