Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Καλοκαιρινό μπριάμ με χυλοπίτες

26 Ιούνιος, 2024

Υλικά:

  • 300 γραμ. χυλοπίτες

Για το μπριάμ:

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1/2 πιπεριά  πράσινη
  • 1/2 πιπεριά  πορτοκάλι
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8 τοματίνια ή 2 μέτριες τομάτες
  • 300γρ. τριμμένη τομάτα
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 100ml άσπρο κρασί
  • 1/4 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για σερβίρισμα:

  • 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μέτρια καρέ και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, το σκόρδο, τα τοματίνια κομμένα στη μέση και την τριμμένη τομάτα.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 40-45 λεπτά. Στα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε για να πάρουν χρώμα.
  5. Σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
  6. Αφού έχουν ψηθεί τα λαχανικά, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Προσθέτουμε ελάχιστο ωμό ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και τη φέτα  και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store