Υλικά:
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- 4 λευκά μανιτάρια
- 8 τοματίνια
- 300γρ. ρύζι Καρολίνα
- 100ml άσπρο κρασί
- 1 κύβο λαχανικών
- 700ml ζεστό νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 30γρ. βούτυρο
- 2 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα
- 1/2 κουτάλια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό σε μέτρια θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση ανακατεύοντας απαλά, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Εντωμεταξύ, διαλύουμε τον κύβο μέσα στο ζεστό νερό και προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο φαγητό. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χυλώσει το Ριζότο και να ψηθεί το ρύζι.
- Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το βούτυρο και την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το Ριζότο ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη