Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κανταϊφάκια με ανάμεικτους ξηρούς καρπούς

07 Δεκέμβριος, 2025

Υλικά:

Για τα κανταιφάκια:

  • 500γρ. κανταΐφι (αποψυγμένο)
  • 200γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση:

  • 100γρ. καρύδια
  • 100γρ. αμύγδαλα
  • 80γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 3κ.σ. ζάχαρη
  • 1κ.γ. κανέλα
  • ¼κ.γ. γαρίφαλο
  • 2κ.σ. μέλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

  • 500ml νερό
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας. Βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
  2. Θρυμματίζουμε τους ξηρούς καρπούς, χωρίς να γίνουν σκόνη — θέλουμε να είναι χοντροκομμένοι. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλά μας πολύ καλά, ώστε να αφρατέψει. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κανταΐφι, όσο μια χούφτα, την απλώνουμε μακρόστενα και βάζουμε 1 κουταλάκι γέμιση στην άκρη.
  4. Τυλίγουμε σφιχτά σε μικρό ρολάκι ή φωλιά και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  5. Περιχύνουμε όλα τα κανταϊφάκια με λιωμένο βούτυρο, φροντίζοντας να βραχεί κάθε κομμάτι. Στο τέλος ραντίζουμε με λίγο νερό.
  6. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 45–55 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσαφί και τραγανά.
  7. Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
  8. Αφήνουμε για μία ώρα, ώστε να τραβήξουν καλά το σιρόπι, και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store