Ότι και να βάλεις σ’ ένα τραπέζι με καλεσμένους, την προσοχή θα κερδίσει η σαλάτα! Και αυτό, γιατί η σαλάτα έχει άπειρους συνδυασμούς, διαφορετική γεύση και οι νοικοκυρές επιλέγουν να την παρασκευάσουν με ιδιαίτερη προσοχή για να κερδίσουν τις εντυπώσεις των καλεσμένων.
Υλικά:
- 10 καρότα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Χυμό από μισό πορτοκάλι
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 2 κουταλιές ξύδι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι άσπρο και μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Αδειάζουμε σε μία σαλατιέρα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, την μουστάρδα, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το σουσάμι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και περιχύνουμε τα καρότα.
- Ανακατεύουμε ξανά την σαλάτα, ρίχνουμε λίγο έξτρα σουσάμι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!, Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης