Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κατσικάκι με μπάμιες

01 Ιούνιος, 2023

Το κατσικίσιο κρέας στην ελληνική κουζίνα έχει δημιουργήσει μια πληθώρα αμέτρητων συνταγών για καθημερινό, κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι. Όπως και νάναι, το κατσικίσιο κρέας έχει ασκήσει καθοριστικό ρόλο στις διατροφικές επιλογές μας διότι αποτελεί σημαντική πηγή πλούσιων θρεπτικών ουσιών. Το μυστικό για να απολαύσεις το κρέας είναι να πετύχεις ένα σωστό συνδυασμό των υλικών. Και ένας  τέτοιος καλός συνδυασμός είναι κατσικάκι με μπάμιες. Αυτός είναι ένας συνδυασμός κρέατος με την γλυκιά και ήπια γεύση, λιγότερο έντονη από του κρεμμυδιού, ενός λαχανικού που νοστιμίζει το φαγητό χωρίς να καλύπτει τις άλλες γεύσεις που συνυπάρχουν μαζί του.

 

Υλικά

Για το κατσικάκι

  • 1 κιλό κατσικάκι ή αρνί  κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 150ml κόκκινο κρασί
  • 3 ώριμες ντομάτες ή 200 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τις μπάμιες

  • 1 κιλό μπάμιες
  • 1 ντομάτα τριμμένη ντομάτα
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • Αλάτι
  • Για το ταψί
  • 100 ml ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε τις μπάμιες, αφήνουμε να σουρώσουν και μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 2 ώρα.
  2. Εντωμεταξύ, πλένουμε τα κομμάτια το κατσίκι και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε τα κομμάτια. Σοτάρουμε και από όλες τις  πλευρές ώσπου να πάρουν χρώμα.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.
  4. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε τις ντομάτες, μία κούπα ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα.
  5. Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το κατσίκι με τη σάλτσα σε ένα ταψί ή γάστρα, ρίχνουμε τις μπάμιες στο ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε μισή κούπα ζεστό νερό.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
  7. Ξεσκεπάζουμε το φαγητό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

 

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store