Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κατσικάκι με χοντρό μακαρόνι

06 Οκτώβριος, 2023

Ο συνδυασμός κρέατος με μακαρόνια και ιδιαίτερα το χοντρό μακαρόνι με την τρύπα στη μέση, που χρησιμοποιείτε κυρίως στο παστίτσιο, έχει αρχίσει να βρίσκεται σε πληθώρα συνταγών διότι απορροφούν την σάλτσα και γίνονται πιο νόστιμα. Αγαπούμε πολύ την κόκκινη σάλτσα με ντομάτα, εμπλουτισμένη  με κατάλληλα μπαχαρικά και τριμμένο τυρί στην κορυφή. Ο συνδυασμός αυτός είναι η αποθέωση της γεύσης! 

 

Υλικά

  • 1 κιλό κατσικάκι μπούτι ή χεράκι κομμένο σε μέτριες μερίδες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 4 φύλλα δάφνης
  • ½ κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. μακαρόνια Ν.2

Για το σερβίρισμα

  • Τριμμένη γραβιέρα ή ανθότυρο ή κεφαλοτύρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια το κατσικάκι.
  2. Σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα την ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  5. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε μισή κούπα ζεστό νερό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό. Μαγειρεύουμε με κλειστή την κατσαρόλα για περίπου 1,5 ώρα. Παρακολουθούμε κατά διαστήματα εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε με λίγο νερό.
  7. Τέλος βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία και σουρώνουμε.
  8. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με αρκετό τριμμένο τυρί μπόλικη σάλτσα και κομμάτια από το κατσικάκι.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store