Υλικά:
- ½ κουνουπίδι
- 1 πατάτα
- 1 κρεμμύδι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλιά δυόσμο
- 2 αυγά
- 100γρ. νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 100γρ. φέτα
- 100γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα τομάτας (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι πελτέ
- 20ml κόκκινο κρασί
- 300ml τριμμένη τομάτα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το κουνουπίδι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπόλ και λιώνουμε με το ειδικο εργαλειο για πουρέ.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα ρίχνουμε όλα μαζί στον πουρέ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε τα τυριά και τις νιφάδες βρώμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας και αφού πλάσουμε τα κεφτεδάκια, μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.
- Μπορούμε να απολαύσουμε σκέτα ή να φτιάξουμε την σάλτσα τομάτας και να σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια κουνουπιδιού.
Για τη σάλτσα τομάτας:
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, γυρνάμε για λίγο το σκόρδο ολόκληρο και αφαιρούμε.
- Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το λάδι.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε την τομάτα, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια και ανακινούμε για να βυθιστούν στη σάλτσα.
- Σερβίρουμε ζεστά.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη