Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κεφτεδάκια από κουνουπίδι

25 Φεβρουάριος, 2025

Υλικά:

  • ½ κουνουπίδι
  • 1 πατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουταλιά δυόσμο
  • 2 αυγά
  • 100γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 100γρ. φέτα
  • 100γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα τομάτας (προαιρετικά)

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλάκι πελτέ
  • 20ml κόκκινο κρασί
  • 300ml τριμμένη τομάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το κουνουπίδι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπόλ και λιώνουμε με το ειδικο εργαλειο για πουρέ.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα ρίχνουμε όλα μαζί στον πουρέ.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  5. Ρίχνουμε τα τυριά και τις νιφάδες βρώμης  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  6. Το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  7. Λαδώνουμε τα χέρια μας και αφού πλάσουμε τα κεφτεδάκια, μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά.
  9. Μπορούμε να απολαύσουμε σκέτα ή να φτιάξουμε την σάλτσα τομάτας και να σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια κουνουπιδιού.

Για τη σάλτσα τομάτας:

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, γυρνάμε για λίγο το σκόρδο ολόκληρο και αφαιρούμε.
  2. Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το λάδι.
  3. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε την τομάτα, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια και ανακινούμε για να βυθιστούν στη σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε ζεστά.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store