Υλικά:
- 500γρ. χοιρινό κιμά
- 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 ώριμη τομάτα τριμμένη
- 100γρ. γιαούρτι
- 1 αυγό
- 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 20ml ελαιόλαδο
- 20ml κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για το πασπάλισμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
- 1 κουταλιά πελτέ
- 100ml κόκκινο κρασί
- 400γρ. ντομάτες τριμμένες ή κονκασέ
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι καυτερή πάπρικα
- 4 φύλλα βασιλικού ή 2 κλαδάκια ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 300γρ. φέτα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα δυο είδη κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες και κυλάμε μέσα στο αλεύρι. Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο ή για πιο ελαφριά, απλώνουμε σε ένα ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο. Ρίχνουμε τον πελτέ ανακατεύοντας, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Αλατίζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα για 5-7 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε τους κεφτέδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη