Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κεφτεδάκια σαγανάκι

02 Αύγουστος, 2024

Υλικά:

  • 500γρ. χοιρινό κιμά
  • 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2  ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 ώριμη τομάτα τριμμένη
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 20ml κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 400γρ. ντομάτες τριμμένες ή κονκασέ
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι καυτερή πάπρικα
  • 4 φύλλα βασιλικού ή 2 κλαδάκια ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300γρ. φέτα

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα δυο είδη κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
  2. Πλάθουμε τους κεφτέδες και κυλάμε μέσα στο αλεύρι. Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο ή για πιο ελαφριά, απλώνουμε σε ένα ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
  3. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο. Ρίχνουμε τον πελτέ ανακατεύοντας, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Αλατίζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα για 5-7 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε τους κεφτέδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.
  6. Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store