Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κεφτέδες γεμιστοί με κασέρι και σάλτσα τομάτας

23 Μάιος, 2025

Υλικά:

  • 400γρ. χοιρινό κιμά
  • 400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 ώριμη τομάτα τριμμένη
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 20ml κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150γρ. κασέρι τριμμένο
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 490γρ. σάλτσα με κάπαρη και θυμάρι Κηπουρός "Θησαυροί της Ελλάδας"

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα δυο είδη κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
  2. Λαδώνουμε τα χέρια μας και παίρνουμε περίπου 40γρ. μείγμα κιμά, ανοίγουμε λίγο στο χέρι μας και στη μέση τοποθετούμε τριμμένο κασέρι. Πλάθουμε σε κεφτεδάκι και κυλάμε μέσα στο αλεύρι.
  3. Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο ή για πιο ελαφριά, απλώνουμε σε ένα ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά.
  4. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι, ζεσταίνουμε τη σάλτσα, ρίχνουμε τους κεφτέδες και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store