Υλικά:
- 400γρ. χοιρινό κιμά
- 400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 ώριμη τομάτα τριμμένη
- 100γρ. γιαούρτι
- 1 αυγό
- 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 20ml ελαιόλαδο
- 20ml κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 150γρ. κασέρι τριμμένο
- αλεύρι για το πασπάλισμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 490γρ. σάλτσα με κάπαρη και θυμάρι Κηπουρός "Θησαυροί της Ελλάδας"
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα δυο είδη κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1-2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
- Λαδώνουμε τα χέρια μας και παίρνουμε περίπου 40γρ. μείγμα κιμά, ανοίγουμε λίγο στο χέρι μας και στη μέση τοποθετούμε τριμμένο κασέρι. Πλάθουμε σε κεφτεδάκι και κυλάμε μέσα στο αλεύρι.
- Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο ή για πιο ελαφριά, απλώνουμε σε ένα ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά.
- Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι, ζεσταίνουμε τη σάλτσα, ρίχνουμε τους κεφτέδες και ανακατεύουμε απαλά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη