Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

01 Ιούνιος, 2023

Αυτοκράτορας της γεύσης στην ελληνική κουζίνα είναι οι κεφτέδες με κιμά.  Σε όποια κουζίνα ψήνονται κεφτεδάκια, το άρωμα τους σκορπά παντού. Μυρίζει ο δυόσμος, ο βασιλικός, ο ψιλοκομμένος μαϊντανός, το κρεμμύδι, το ξύδι, το πιπέρι και το αλάτι, που μαζί με τον κιμά και το αγνό παρθένο ελαιόλαδο συνθέτουν ένα σφαιρικό έδεσμα, σκέτο μπουκιά και συχώριο!

Η πολυταξιδεμένη και πολυαγαπημένη ντομάτα της ελληνικής κουζίνας, θεωρείτε ένα από τα βασικότερα συστατικά  της μεσογειακής διατροφής. Μπορεί να είναι ένα δημοφιλές λαχανικό αλλά στην πραγματικότητα τρώγεται σαν φρούτο. Η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη και τα οφέλη της για την υγεία πολλά.

 

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινό κιμά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2  ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 20ml κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι για το πασπάλισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 50 ml κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντομάτες τριμμένες ή κονκασέ
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι καυτερή πάπρικα
  • 4 φύλλα βασιλικού ή 2 κλαδάκια ρίγανη
  • Αλάτι πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα δυο είδη κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μια 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο.
  2. Πλάθουμε τους κεφτέδες και κυλάμε μέσα στο αλεύρι. Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο ή για πιο ελαφριά, απλώνουμε σε ένα ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Αλατίζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα για 5-7 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε τους κεφτέδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε ιδανικά με τηγανίτες πατάτες.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store