Υλικά:
Για τους κεφτέδες:
- 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 500γρ. χοιρινό κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 αυγό
- 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 50ml κόκκινο κρασί
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξίδι
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα λαχανικά:
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 4 κολοκυθάκια
- 2 μελιτζάνες φλάσκες ή 4 τσακώνικες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 6 ντοματίνια ή 1 μεγάλη ντομάτα
- 100ml ελαιόλαδο
- 100ml άσπρο κρασί
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αυγό, τη φρυγανιά, το κρασί, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε μέτρια καρέ, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε φέτες ίδιου πάχους, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τέλος τα τοματίνια κομμένα στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού πάνω στα λαχανικά.
- Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
- Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφού είναι έτοιμο, σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τα λαχανικά.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη