Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κέικ με μπανάνα και κομμάτια σοκολάτας

31 Οκτώβριος, 2023

Το κέικ είναι ένα γλυκό με μακρά ιστορία, το κέικ με τη σημερινή του μορφή είναι σκέτη απόλαυση.

 

Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • 1/3 κουταλάκι σόδα
  • 250 ml γάλα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 350 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 βανίλιες
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το γλάσο

  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
  2. Αδειάζουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  3. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά. Σε ένα μικρό ποτήρι ρίχνουμε το ξύδι και την σόδα, ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει και βάζουμε στο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τις βανίλιες και κοσκινίζουμε.
  6. Ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  8. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με κακάο, φροντίζουμε να πάει σε όλα τα τοιχώματα και βγάζουμε  το περιττό.
  9. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
  11. Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 50 λεπτά, στη συνέχεια βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν είναι καθαρό βγάζουμε από το φούρνο διαφορετικά συνεχίζουμε άλλα 10 λεπτά ακόμα.
  12. Αφού έχει ψηθεί το κέικ αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και φτιάχνουμε το γλάσο.
  13. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσει και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει για λίγο και να σταθεί και αλείφουμε πάνω το κέικ.
  14. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store