Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κέϊκ με σπανάκι και τυριά

31 Ιανουάριος, 2022

Υλικά

  • 1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης 1.000γρ.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αβγά μέτρια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 300 ml. αριάνι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 ºC με αέρα.
2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για cake.
3. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι σε μέτρια φωτιά για 5 – 6 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά του. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
4. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά.
5. Χτυπάμε με αβγοδάρτη τα αβγά με το ελαιόλαδο και το αριάνι. Προσθέτουμε το αλεύρι τμηματικά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο σε υφή μείγμα. Προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και το μείγμα των τυριών, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στη φόρμα.
6. Ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store