Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κιουνεφέ

17 Δεκέμβριος, 2024

Υλικά:

  • 250γρ. κανταΐφι ξεπαγωμένο
  • 100γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Για το σιρόπι:

  • 250γρ. ζάχαρη
  • 150ml νερό
  • φλούδα λεμονιού
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι: σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ξάνουμε καλά το κανταΐφι, στρώνουμε το μισό στο ταψάκι και περιχύνουμε με το μισό βούτυρο.
  3. Απλώνουμε το τυρί και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
  4. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 20-30 λεπτά.
  6. Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο καυτό, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο φιστίκι και αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει το σιρόπι.
  7. Σερβίρουμε το κιουνεφέ ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store