Υλικά:
- 250γρ. κανταΐφι ξεπαγωμένο
- 100γρ. βούτυρο λιωμένο
- 150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Για το σιρόπι:
- 250γρ. ζάχαρη
- 150ml νερό
- φλούδα λεμονιού
- χυμός από μισό λεμόνι
- φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο
Εκτέλεση:
- Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι: σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξάνουμε καλά το κανταΐφι, στρώνουμε το μισό στο ταψάκι και περιχύνουμε με το μισό βούτυρο.
- Απλώνουμε το τυρί και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 20-30 λεπτά.
- Βγάζουμε το κιουνεφέ από τον φούρνο καυτό, περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο φιστίκι και αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει το σιρόπι.
- Σερβίρουμε το κιουνεφέ ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη