Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Κλέφτικο με χοιρινό

31 Μάρτιος, 2023

Εξίσου αγαπημένη και ασφαλής επιλογή το κλέφτικο με χοιρινό, το οποίο με τα μπόλικα τυράκια, τις πατατούλες και τα λαχανικά του, θα κλέψει τις καρδιές των συνδαιτημόνων του τραπεζιού της Λαμπρής.

Μελετήστε, λοιπόν, τη συνταγή που σας προτείνουμε, προσθέστε τα υλικά της στην πασχαλινή λίστα αγορών σας, αγοράστε και το κατάλληλο χαρτί ψησίματος, γιατί λάκκο δεν θα μπορέσετε να σκάψετε και αποφασίστε να κάνετε -έστω και για πρώτη φορά- την ανατροπή στα δεδομένα του οικογενειακού λαμπριάτικου τραπεζιού. Άλλωστε, το χοιρινό είναι κρέας που περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, αμινοξέα απαραίτητα για τον οργανισμό, που πρέπει να προσληφθούν μέσα από τις τροφές και μια ευρεία γκάμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, εξαιρετικά  ωφέλιμων για την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.

 

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 150 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 50ml άσπο κρασί
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ μεταφέρουμε τα κομμάτια του χοιρινού. Ρίχνουμε τις πιπεριές και τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες.
  2. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  3. Σε ένα ταψί τοποθετούμε σταυρωτά δύο φύλλα αλουμινόχαρτο και πάνω δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί.
  4. Μεταφέρουμε στη μέση το χοιρινό με τα λαχανικά και τέλος βάζουμε την γραβιέρα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια.
  5. Διπλώνουμε καλά σε πακέτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 2 ώρες.
  6. Αφαιρούμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store